Kijev tvrdi da je Rusija obustavila slanje novih trupa na ratište

Prijetnja ruskim zračnim i raketnim udarima i dalje postoji na cijeloj teritoriji Ukrajine, navodi Glavni štab ukrajinske vojske.

Ukrajinci navode kako je tokom ponedjeljka 'neprijatelj je izveo pet raketnih udara' (Reuters)

Vojna komanda Ruske Federacije prestala je slati nove jedinice u Ukrajinu, nakon dramatične ukrajinske kontraofanzive koja je preoblikovala rat i ostavila Moskvu uzdrmanu, saopćio je Glavni štab Oružanih snaga Ukrajine.

“Vojna komanda Ruske Federacije obustavila je slanje novih, već formiranih jedinica na teritoriju Ukrajine”, naveli su zvaničnici na Facebook profilu Glavnog štaba ukrajinske vojske, prenosi Fena, pozivajući se na AP.

Ukrajinci navode kako je tokom ponedjeljka “neprijatelj je izveo pet raketnih udara, više od 10 zračnih udara i više od 20 napada raketnim bacačima na vojne i civilne objekte na teritoriji Ukrajine”.

Prijetnja udarima

Glavni štab vojske Ukrajine navodi u izvještaju da “neprijatelj vrši zračno izviđanje, nastavlja vatru na položaje naših jedinica, pokušava poduzeti mjere za vraćanje izgubljenih položaja pomicanjem svojih trupa”.

Prijetnja zračnim i raketnim udarima i dalje postoji na cijeloj teritoriji Ukrajine, navodi Glavni štab ukrajinske vojske.

Izvor: Agencije