Brodovi NATO-a ušli u Baltičko more

Brodovi prve stalne pomorske protuminske grupe NATO ušli su u Baltičko more i učestvovat će u vježbama sa susjednim zemljama Alijanse i partnerskim zemljama.

Primarni zadatak grupe je demonstracija prisustva saveznika u regionu Baltičkog mora i izvođenje zajedničkih vježbi sa estonskom mornaricom (EPA)

Brodovi prve stalne pomorske protuminske grupe NATO ušli su u Baltičko more i učestvovat će u vježbama sa susjednim zemljama Alijanse i partnerskim zemljama, saopštila je danas pres-služba Glavnog štaba Odbrambenih snaga Estonije.

“Brodovi prve stalne NATO pomorske protuminske grupe SNMG1 ušli su u Baltičko more. Grupu čini pet brodova”, navedeno je u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

Demonstracija prisustva

Dio brodova u Baltičko more uplovio je u četvrtak, a ostatak brodova stići će u petka u Talin, prenosi Tanjug.

Ističe se da je primarni zadatak grupe demonstracija prisustva saveznika u regionu Baltičkog mora i izvođenje zajedničkih vježbi sa estonskom mornaricom.

Prema riječima komandanta estonske mornarice Jurija Saska, planirano je da sljedeće sedmice započne vježbe sa estonskim marincima, a biće uvježbavano i postavljanje i otkrivanje mina.

Izvor: Agencije

Vaša dnevna doza vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada