Britanski ministar odbrane Putinu: ‘Još nije kasno da se zaustavite’

“Sve što ste dosad učinili nezakonito je i prijeti vam izolacija u narednim desetljećima”, rekao je britanski ministar odbrane Ben Wallace.

"To se ne završava ovdje. Posljedice onoga što gledamo u Ukrajini odrazit će se na Evropu i na NATO ne samo u narednim sedmicama, nego i u mjesecima i godinama", nagovijestio je Wallace (Reuters)

Britanski ministar odbrane Ben Wallace u četvrtak je u Tallinnu pozvao ruskog predsjednika Vladimira Putina, čije su snage ušle u Ukrajinu, da “prekine to što čini”, ocijenivši da “još nije kasno”, prenosi Hina.

“Poruka predsjedniku Putinu je: Prekinite. Još nije kasno da prekinete to što činite. Sve što ste dosad učinili nezakonito je i prijeti vam izolacija u narednim desetljećima”, rekao je Wallace na zajedničkoj press konferenciji s estonskim kolegom Kalleom Laanetom.

NATO je jedinstven

“Sankcije su teške, međunarodna zajednica je jedinstvena. NATO je jedinstven i nećemo prihvatiti to što vidimo u Ukrajini. Mi smo uz ukrajinsku vladu – Estonija i Velika Britanija poslale su joj letalnu i drugu pomoć”, dodao je britanski ministar.

“To se ne završava ovdje. Posljedice onoga što gledamo u Ukrajini odrazit će se na Evropu i na NATO ne samo u narednim sedmicama, nego i u mjesecima i godinama”, nagovijestio je.

Izvor: Agencije