Zapadna obala: Izraelske snage ubile dvojicu Palestinaca

Dva ubijena muškarca identificirana su kao Basel Basbous (19 godina) i Khaled Anbar (22), obojica stanovnici Jalazonea.

epa10218945 Israeli soldiers search the area after a shooting attack near the Palestinian village of Salim near the West Bank city of Nablus, 02 October 2022. An Israeli settler was wounded after a Palestinian gunmen opened fire at an Israeli Bus and a taxi car near Elon Moreh settelment. EPA-EFE/ALAA BADARNEH (EPA)

Izraelske snage ubile su dvojicu Palestinaca, a trećeg ranile u blizini grada Ramallaha na okupiranoj Zapadnoj obali, saopćile su vlasti u ponedjeljak, javlja agencija Anadolija.

„Izraelski vojnici su ispalili više od 30 metaka u automobil tokom rane jutarnje racije u blizini izbjegličkog kampa Jalazone”, objavila je palestinska novinska agencija Wafa.

Dva ubijena muškarca identificirana su kao Basel Basbous (19 godina) i Khaled Anbar (22), obojica stanovnici Jalazonea. U pucnjavi je ranjen Rafat Salameh, 19-godišnjak iz grada Bir Zeit.

Odnesena tijela

„Izraelski vojnici su odnijeli tijela dvojice muškaraca i uhapsili povrijeđenog Palestinca”, navodi se u izvještaju.

Palestinsko Ministarstvo zdravlja potvrdilo je da su “dva državljana ubijena nakon što je (izraelska) okupacija otvorila vatru na njih u blizini Jalazonea”.

Wafa je prenijela saopštenje Ministarstva vanjskih poslova u kojem se osuđuje “ratni zločin i zločin protiv čovječnosti” i navodi da je izraelska vlada “potpuno i direktno odgovorna” za ubistva.

Izvor: Agencije