Pfizer kupuje proizvođača lijekova za rak Trillium Therapeutics

Portfelj Trilliuma uključuje biološke proizvode osmišljene da poboljšaju sposobnost imunološkog sistema pacijenata da otkrije i uništi stanice raka.

Pfizer je prošle godine kupio dionice Trilliuma u vrijednosti od 25 miliona dolara (EPA)

Američka farmaceutska kompanija Pfizer objavila je da će za 2,26 milijardi dolara kupiti kanadskog proizvođača lijekova Trillium Therapeutics, koji radi na inovativnim tretmanima protiv raka.

U saopćenju Pfizera navodi se da je kompanija postigla dogovor o kupovini Trilliuma, prenosi Anadolija.

Platit će još 2,26 milijardi dolara

Dodaje se da će Pfizer, koji je prošle godine kupio dionice Trilliuma u vrijednosti od 25 miliona dolara, kupiti kompaniju uplatom 18,50 dolara gotovine po dionici.

Pfizer će platiti ukupno 2,26 milijardi dolara za dionice koje trenutno nisu u vlasništvu Pfizera, a to znači premiju od 118 posto na 60-dnevnu ponderiranu prosječnu cijenu Trilliuma.

U saopćenju se navodi da portfelj Trilliuma uključuje biološke proizvode osmišljene da poboljšaju sposobnost imunološkog sistema pacijenata da otkrije i uništi stanice raka.

Izvor: Agencije

Povezane

Naučnici u Velikoj Britaniji testiraju novi uređaj koji bi mogao predstavljati revoluciju u ranom otkrivanju karcinoma. Uređaj za analizu daha brzo i bezbolno otkriva rane znakove bolesti koja godišnje odnosi milione života. Ako se pokaže uspješnim, ljekari tvrde da bi mogao spasiti hiljade života.

Published On 04 Jan 2019
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO