Četiri osumnjičena za ubistvo Moisea ubijena, a dva uhapšena

Generalni direktor policije Haitija je rekao da su sigurnosne snage imale žestoku oružanu bitku s muškarcima koji su preko noći izvršili atentat na predsjednika.

Policajci ispred murala Jovenela Moisea, u blizini njegove rezidencije u kojoj je ubijen (AP)

Četiri osobe osumnjičene za ubistvo predsjednika Haitija Jovenela Moisea ubijene su u obračunu sa snagama sigurnosti, a još dvije je policija uhapsila, rekao je šef policije Haitija, u trenutku dok se ionako osiromašena, krizom pogođena karipska država, zbog izvršenog atentata suočava s prijetnjom od još većeg haosa, piše Al Jazeera.

Generalni direktor policije Leon Charles opisao je četvero ubijenih kao “plaćenike” i rekao da su sigurnosne snage imale žestoku oružanu bitku s muškarcima koji su preko noći izvršili atentat na predsjednika u njegovom domu.

Borbe s preostalim osumjičenicima

“Opkolili smo ih nakon što su napustili mjesto zločina. Od tada se borimo s njima”, rekao je Charles i dodao: “Bit će ili ubijeni ili zarobljeni.”

Snage sigurnosti još uvijek se bore s nekima od preostalih osumnjičenih u glavnom gradu države Port-au-Princeu, prenosi Tanjug, pozivajući se na BBC.

Predsjednik Haitija Jovenel Moise ubijen je prošle noći u svojoj privatnoj rezidenciji, a njegova supruga, koja je ranjena u ovom napadu, u kritičnom je stanju i prebačena je u bolnicu u Miami.

Izvor: Al Jazeera i agencije