Scarlett Johansson tuži Disney zbog filma ‘Black Widow’

Film Crna udovica postavio je rekord zarade u kinima za razdoblje pandemije korona virusa zaradivši prvog vikenda prikazivanja 218 miliona dolara. 

Strategija dvostrukog emitiranja smanjila je glumičin honorar, kako navodi u tužbi podnesenoj Višem sudu u Los Angelesu (EPA)

Scarlett Johansson, zvijezda Marvelova filma o superjunakinji Black Widow, tužila je Walt Disney Co tvrdeći da je tvrtka prekršila njezin ugovor kada je film pustila na streaming platformu u isto vrijeme kada se film počeo emitirati u kinima, prenosi Hina.

Strategija dvostrukog emitiranja smanjila je glumičin honorar, kako navodi u tužbi podnesenoj Višem sudu u Los Angelesu.

Crna udovica u kinima se počela prikazivati 9. jula i naplaćuje se 30 dolara na streamingu Disney +.

Disney je tokom pandemije korona virusa testirao dvostruki plan prikazivanja za neke filmove dok tvrtka pokušava pojačati svoju uslugu na internetskoj video platformi.

Rekord zarade u kinima za razdoblje pandemije korona virus

Johansson u tužbi tvrdi da je Disney želio usmjeriti publiku prema Disney+, “gdje bi mogao zadržati prihode za sebe uz istodobno povećanje baze pretplatnika Disney+, što je dokazan način za povećanje cijene dionica Disneyja”, objašnjava se.

“Drugo, Disney je želio bitno obezvrijediti sporazum gospođe Johansson i time zaraditi”, navodi se u tužbi.

Film Crna udovica postavio je rekord zarade u kinima za razdoblje pandemije korona virusa zaradivši prvog vikenda prikazivanja 218 miliona dolara.

Izvor: Agencije