Saudijska Arabija nameće trogodišnju zabranu putovanja

Saudijska Arabija nametnut će trogodišnju zabranu putovanja građanima koji krše propise putujući u zemlje na ‘crvenoj listi’, a zbog napora da se suzbije širenje korona virusa i njegovih novih sojeva.

Neki saudijski državljani, kojima je u maju bilo dozvoljeno da putuju u inostranstvo bez prethodne dozvole vlasti prvi put od marta 2020, kršili su putne propise (Reuters)

Saudijska Arabija nametnut će trogodišnju zabranu putovanja građanima koji krše propise putujući u zemlje na “crvenoj listi”, a zbog napora da se suzbije širenje korona virusa i njegovih novih sojeva, saopštila je u utorak državna novinska agencija.

Agencija je citirala neimenovanog zvaničnika ministarstva unutrašnjih poslova da su neki saudijski državljani, kojima je u maju bilo dozvoljeno da putuju u inostranstvo bez prethodne dozvole vlasti prvi put od marta 2020. godine, kršili putne propise, prenosi Tanjug agenciju Reuters.

“Svako za koga se dokaže da je kršio putne propise, podleći će zakonskoj odgovornosti i visokim kaznama po povratku u zemlju i biće mu zabranjeno putovanje tri godine,” rekao je zvaničnik.

Zabrana putovanja

Saudijska Arabija zabranila je putovanje ili tranzit u više zemalja, uključujući Afganistan, Argentinu, Brazil, Egipat, Etiopiju, Indiju, Indoneziju, Liban, Pakistan, Južnu Afriku, Tursku, Vijetnam i Ujedinjene Arapske Emirate.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova naglašava da je građanima i dalje zabranjeno putovanje direktno ili preko druge države do ovih država ili bilo koje druge države koja tek treba da kontrolira pandemiju ili gdje su se novi sojevi proširili”, rekao je zvaničnik.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada