Kolumbija: U eksploziji autobombe u vojnoj bazi 23-oje ranjenih

Ministar unutrašnjih poslova Daniel Palacios nazvao je incident u objavi na Tweeteru “kukavičkim terorističkim napadom” ali ju je kasnije obrisao.

Broj ozlijeđenih je manji nego što je mogao biti jer je većina osoblja u preventivnoj izolaciji zbog korona virusa (Reuters)

U eksploziji autobombe u vojnoj bazi u kolumbijskom pograničnom gradu Cucuti je ranjeno 23-oje ljudi, doznaje se od vojnih izvora, prenosi Hina.

Eksplozija se dogodila u bazi 30. brigade koja je smještena u gradu u kojem u blizini granice s Venecuelom živi 700 hiljada ljudi.

Vlasti nisu službeno potvrdile broj ozlijeđenih, no vojni izvor rekao je Reutersu da su među njima članovi vojnog osoblja i civili.

Prema riječima visokog dužnosnika broj ozlijeđenih je manji nego što je mogao biti jer je većina osoblja u preventivnoj izolaciji zbog korona virusa.

Uništeno bijelo vozilo

Fotografije s mjesta napada koje se šire društvenim mrežama prikazuju uništeno bijelo vozilo, zahvaćeno plamenom.

Ministar unutrašnjih poslova Daniel Palacios nazvao je incident u objavi na Tweeteru “kukavičkim terorističkim napadom” ali ju je kasnije obrisao.

Kolumbijska vojska postigla je 2016. mirovni sporazum s pripadnicima Revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije (FARC) ali je borbe nastavila voditi s pripadnicima Nacionalne oslobodilačke vojske (ELN), kriminalnim bandama i članovima FARC-a koji odbijaju sporazum.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO