Zaharova: Washington intenzivno radi na destabilizaciji Kube

Predstavnica Ministarstva vanjskih poslova Rusije je poručila kako Moskva osuđuje pomoć koju SAD pruža u pripremama za miting opozicije.

Marija Zaharova: na destabilizaciji Kube rade radikalni elementi iz Washingtona i Miamija (EPA - Ilustracija)

Moskva upozorava na sve intenzivnije nastojanje Washingtona da destabilizira situaciju na Kubi, izjavila je predstavnica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova.

“Primili smo k znanju da je SAD tokom proteklih mjeseci nastojao eskalirati i destabilizirati situaciju na Kubi, podstičući na svaki način i preko društvenih mreža protestna okupljanja”, rekla je ona.

Zaharova je poručila da Ministarstvo vanjskih poslova Rusije osuđuje pomoć koju Washington pruža u pripremama za miting opozicije, prenosi Tanjug, pozivajući se na Tass.

Izbjeći provokacije tokom mitinga

Navela je kako na destabilizaciji Kube orkestrirano rade radikalni elementi iz Washingtona i Miamija, dodajući da američka administracija ignorira napore kubanskih vlasti da se uvede tržišna ekonomija i efikasno suzbija epidemija korona virusa.

Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije je ukazala kako je važno izbjeći provokacije tokom mitinga i izrazila uvjerenje da kubansko rukovodstvo, koje u potpunosti kontrolira stanje u zemlji, i obični građani svojim adekvatnim i srazmernim postupanjem neće dozvoliti da se situacija razvija u negativnom pravcu.

Izvor: Agencije