Video: U Kuvajtu požar u velikoj naftnoj rafineriji

Požar koji je izbio u rafineriji nafte Mina al-Ahmadi nije uticao na snabdijevanje električne energije ili nafte, dok je jedan dio radnika pretrpio posljedice zbog udisanja dima.

Požar je izbio u jedinici za preradu nafte, koja uklanja sumpor iz naftnih derivata (Twitter / Screenshot)

U velikoj rafineriji nafte u Kuvajtu danas je izbio požar, saopštila je Nacionalna naftna kompanija, navodeći kako nije bilo žrtava, javlja Anadolija.

Požar koji je izbio u rafineriji nafte Mina al-Ahmadi nije uticao na snabdijevanje električne energije ili nafte, dok je jedan dio radnika pretrpio posljedice udisanja dima.

Rafinerija, koja se nalazi duž obale Kuvajta, u Perzijskom zaljevu, sjeverno od granice sa Saudijskom Arabijom, izgrađena je za opskrbu 25.000 barela nafte dnevno namijenjenih za domaće tržište Kuvajta.

Požar je izbio u jedinici za preradu nafte

Nedavno je prošla ekspanziju kako bi se smanjile emisije i povećao kapacitet na 346.000 barela dnevno.

Požar je izbio u jedinici za preradu nafte, koja uklanja sumpor iz naftnih derivata. Stanovnici obalnog okruga Fahaheel u Kuvajtu prijavili su da su čuli veliku eksploziju te su na društvenim mrežama podijelili snimke gustog, crnog dima koji se nadvio nad autoputem.

Kuvajt, koji ima 4,1 miliona stanovnika, država je s jakom ekonomijom i visokim dohotkom potpomognut šestim najvećim svjetskim rezervama nafte na svijetu.

Izvor: Agencije