Tajvan: Najmanje 46 poginulih u požaru

Povrijeđena je najmanje 41 osoba, dodaju zvaničnici.

Građevinu od 13 spratova je zahvatila vatra oko 03:00 sati ujutro, kazali su zvaničnici vatrogasaca iz grada Kaohsiung (EPA)

Najmanje 46 osoba poginulo je u požaru koji je progutao jednu zgradu na jugu Tajvana, prenosi agencija AP pozivajući se u četvrtak na lokalne zvaničnike koji su istakli strah kako će ovaj crni bilans i dalje rasti.

Povrijeđena je najmanje 41 osoba, dodaju zvaničnici.

Građevinu od 13 spratova je zahvatila vatra oko 03:00 sati ujutro, kazali su zvaničnici vatrogasaca iz grada Kaohsiung. Dodali su kako je plamen bio „ekstremno jak“ i kako je uništio brojne spratove.

Najmanje 11 tijela je odmah prenešeno u mrtvačnicu, reporterima je kazao šef vatrogasaca Li Ching-hsiu na licu mjesta. Još 14 osoba koji nisu davali znake života je bilo među 55 onih koji su prebačeni u bolnicu. U Tajvanu, zvaničnu potvrdu smrti mogu dati samo bolnički zvaničnici, navodi AP.

Svjedoci spominju eksploziju

Li je istakao kako bi broj poginulih mogao biti veći od 40, te kako vatrogasci nastavljaju spasilaške i akcije potrage tokom dana.

Uzrok požara nije poznat, no vatrogasci navode kako je najjača vatra bila u području gdje je bilo najviše nagomilanih stvari.

Tajvanski mediji prenose navode svjedoka kako su začuli eksploziju oko 3:00 ujutro.

Agencija AP navodi kako je zgrada stara 40-ak godina, sa prodavnicama na nižim i stanovima na višim nivoima.

Izvor: Agencije