Uhapšen osumnjičeni za napad nožem kod bivše redakcije Charlie Hebdoa

Policija navodi kako njeni pripadnici „aktivno love“ počinitelje napada i blokirali su područje u okolini bivše redakcije lista Charlie Hebdo (EPA)
Policija navodi kako njeni pripadnici „aktivno love“ počinitelje napada i blokirali su područje u okolini bivše redakcije lista Charlie Hebdo (EPA)

Uhapšena je osoba koju se sumnjiči da je izvela napad nožem u Parizu u petak, blizu bivšeg sjedišta redakcije satiričkog lista Charlie Hebdo, objavila je policija, prenosi Hina pozivajući se na Reuters.

Francuski mediji BFM TV i Le Figaro objavili su da je osumnjičeni uhapšen na stepeništu operne kuće Paris Bastille.

Djeca zadržana u školama

Francuski premijer Jean Castex potvrdio je ovaj incident u petak. Kako prenosi Reuters, pozivajući se na svoje policijske izvore, dvije žrtve, od četiri povrijeđene u napadu, imaju povrede koje su opasne po život.

Vrtićka i školska djeca zadržana su u svojim institucijama u području oko napada, rekao je zvaničnik gradske skupštine.

Pet škola u okrugu u kojem je došlo do napada i sve škole u susjednim arondismanima su zatvorene.

„Radi se o hiljadama djece, od jaslica do srednjih škola. Djeca su na sigurnom“, rekao je Ariel Weil, gradski zvaničnik.

Lokalne vlasti zatražile su od stanovnika da izbjegavaju to područje u sjeveroističnom dijelu grada.

Žrtve napada 2015.

Do napada je došlo tri sedmice nakon što je počeo proces za napad na redakciju lista Charlie Hebdo u januaru 2015. kada je ubijeno 12 ljudi.

Napadači su u ured upali 2015. godine i usmrtili 12 osoba.

Agencija AP javlja kako su njeni reporteri na licu mjesta vidjeli veliki broj pripadnika policije u istočnom dijelu Pariza, nedaleko od stanice podzemne stanice Richard Lenoir.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO