Venecuela: Maduro tvrdi da je uhvaćen špijun CIA-e

Uhapsili su "marinca, koji je kao marinac služio u bazama CIA-e u Iraku", rekao je Maduro (EPA)

Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro u petak je rekao da su snage sigurnosti te zemlje uhvatile “američkog špijuna” dok je špijunirao najveće rafinerije nafte u zemlji, prenosi Hina.

Maduro je u obraćanju putem televizije rekao da je navodni obavještajac uhapšen u četvrtak na sjeverozapadu zemlje dok je špijunirao rafinerije Amuay i Cardon.

Uhapsili su “marinca, koji je kao marinac služio u bazama CIA-e u Iraku”, rekao je Maduro i dodao da je uhapšeni kod sebe imao “specijalna oružja, velike količine gotovine, velike količine dolara i druge stvari”. 

Nije naveo dodatne pojedinosti osim da uhapšeni daje izjavu u pritvoru.

Ni State Department SAD-a ni Bijela kuće još nisu komentirali Madurove tvrdnje.

Spriječn napad na rafineriju nafte

Maduro je u petak rekao i da su posljednjih dana snage sigurnosti Venezuele spriječile i plan izazivanja eksplozije u rafineriji El Palito u saveznoj državi Carabobo no nije naveo pojedinosti. 

Sud u Venezueli je prošlog mjeseca je na 20 godina zatvora osudio dvojicu bivših pripadnika “Zelenih beretki”, jedne od elitnih postrojbi vojske SAD-a, zbog sudjelovanja u neuspješnom pokušaju upada u Venezuelu u maju.

Venezuela je pogođena sankcijama SAD-a koje su dovele do nestašica goriva iako je zemlja bogata naftom, a vlada je u petak najavila novu inicijativu za distribuciju goriva te da planira nove projekte za preradu nafte.

Izvor: Agencije


Povezane

Deseci opozicionih političara u Venecueli pušteni su iz zatvora nakon što ih je pomilovao predsjednik Nicolas Maduro. Dio njih optužen je za pokušaj svrgavanja vlade, koja pak  tu odluku naziva gestom dobre volje. Kritičari tvrde – riječ je o pokušaju da se izbori u decembru učine legitimnim.w

Published On 01 Sep 2020
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO