Trumpova advokatica: Direktorica CIA-e mora biti smijenjena

Haspel je na mjesto direktorice CIA postavio Donald Trump 2018. godine i ona je prva žena u historiji CIA-e koja je imenovana na taj položaj (EPA)

Sidney Powell, pravna zastupnica aktuelnog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa, izjavila je kako bi direktorica Centralne obavještajne agencija (CIA) Gina Haspel trebala „biti smijenjena“ jer nije imala primjedbe i nije se oglašavala povodom korištenja izbornog softwarea Dominion koji bez dokaza pominju i Trump i njegove pristalice kao instrument kojim je provedena „izborna prevara“, prenosi agencija Tanjug.

U intervjuu Fox Newsu, Powell je pokušala ojačati vjerodostojnost Trumpovih optužbi navodeći kako je softverski sistem Dominion korišten u nekoliko država u kojima je pobjedu izvojevao demokratski kandidat Joe Biden, prenosi BBC.

Upitni milioni glasova

Iako su ove tvrdnje opovrgli brojni neutralni eksperti, Trumpova pravna zastupnica tvrdi kako ima uzbunjivača koji će iznijeti pred javnost infomaciju da je ovaj sofver korišten da se izbrišu milioni glasova Trumpovih birača.

„Ne shvatam zbog čega je Gina Haspel još na čelu CIA-e. Trebalo bi je odmah smijeniti“, poručila je Powell.

Na pitanje novinara Fox Newsa da li ima i dokaze kojima bi potkrijepila svoje tvrdnje, Trumpova advokatica je odgovorila kako takve informacije ne namjerava saopćiti na televiziji.

Haspel je na mjesto direktorice CIA postavio Donald Trump 2018. godine i ona je prva žena u historiji CIA-e koja je imenovana na taj položaj, podsjećaju agencije.

Izvor: Agencije