Izrael počinje obustavu struje Palestincima

Palestinski zvaničnik optužuje Izrael da preuveličava nivo duga i tvrdi da je obustava struje politička odluka (Al Jazeera)

Izraelska nacionalna elektroenergetska kompanija saopštila je danas da je počela da smanjuje snabdijevanje električnom energijom u palestinskim oblastima na okupiranoj Zapadnoj obali zbog finansijskog duga.

Kompanija je saopštila da je preduzela taj korak jer Jerusalimski okrug za električnu energiju, glavni distributer električne energije Palestinacima, ima dug od oko 485 miliona dolara, prenosi Tanjug informaciju AP-a.

Obustave na dva sata dnevno

Ali Hamodeh, zvaničnik palestinskog distributera, izjavio je da se očekuje da će struja biti obustavljana na dva sata dnevno u nekoliko palestinskih gradova tokom narednih sedmica.

On je optužio Izrael da preuveličava nivo duga i ocijenio da je obustava struje politička odluka.

Palestinci se oslanjaju na Izrael za gotovo svu električnu energiju koju dobijaju.

Izvor: Agencije


Povezane

Drugi put u manje od pola godine građani Izraela glasaće na parlamentarnim izborima. Ako pobijedi, premijer Benjamin Netanyahu rekao je da će anektirati teritoriju u dolini rijeke Jordan. Istovremeno, palestinski farmeri kažu da će štititi ono što je njihovo. Jedan od načina da to rade jeste kroz poljoprivredu. Nida Ibrahim izvještava sa okupirane Zapadne obale […]

Published On 16 Sep 2019
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO