Sirijska vojska tvrdi da je kod Damaska oborila izraelsku raketu

Sirijska vojska je priopćila da je oborila jednu od raketa (Reuters)

Sirijska protuzračna odbrana otvorila je vatru na rakete koje su išle iz smjera Izraela prema ciljevima na periferiji sirijske prijestolnice, izvijestili su sirijski državni mediji u nedjelju, a sirijska vojska je priopćila da je oborila jednu od raketa.

Četiri krstareće rakete su, vjeruje se, lansirane s obale preko libanskog zračnog prostora prema Siriji, rekao je agenciji Reuters izvor među saveznicima sirijskog predsjednika Bashara al-Assada u regiji, prenosi Hina.

Kasnije je sirijska vojska priopćila da je oborila jednu od raketa u okolici Damaska. Vojska nije navela dodatne pojedinosti a iz Izraela još nije došao komentar na te tvrdnje.

Izrael ispalio stotine projektila na Siriju

Posljednjih je godina Izrael ispalio stotine projektila na Siriju gađajući uglavnom od Irana podržane milicije koje djeluju u toj zemlji, te pošiljke pomoći koje je proiranska libanska oragnizacija Hezbolah slala Assadovim snagama.

Iran i Hezbolah se bore u sirijskom ratu bore na strani predsjednika Bashara al-Assada a Izrael tvrdi da nastoje Siriju pretvoriti u novu borbenu liniju protiv Izraela. 

Izvor: Agencije