Advokat snimio razgovor s Trumpom o isplati Playboyeve zečice

Trump negira vezu s McDougal, kao i to da je ikada imao spolni odnos s Daniels (EPA)

Dugogodišnji advokat američkog predsjednika Donalda Trumpa, Michael Cohen, tajno je snimio razgovor s Trumpom prije izbora 2016. u kojem su razgovarali o isplati Playboyeve zečice Karen McDougal, koja tvrdi da je bila Trumpova ljubavnica, objavio je u petak New York Times.

Pozivajući se na advokate i druge upućene izvore, list prenosi da je FBI ove godine zaplijenio snimku tokom pretresa Cohenova ureda.

Savezni tužitelji u New Yorku istražuju Cohena zbog porezne utaje i prevare banke, kao i za moguće kršenje zakona o finansiranju predizborne kampanje, prenosi Hina.

Posljednja optužba povezana je s isplatom 130.000 dolara porno glumici Stormy Daniels i još nekim stvarima u vezi s Trumpovom kampanjom, rekao je izvor.

FBI je zaplijenio dokumente i datoteke tokom istrage koja je jedan krak šire istrage posebnog tužitelja Roberta Muellera o mogućim vezama Trumpovih saradnika i Rusije u predizbornoj kampanji.

Isplate za šutnju

Cohenovi advokati i Trumpov pravni zastupnik Rudy Giuliani nisu bili dostupni za komentar.

Giuliani je NYT-u rekao da je Trump na snimci razgovarao s Cohenom o isplatama, ali da do njih nikada nije došlo.

Dodao je da snimka traje dvije minute i dokazuje da predsjednik nije učinio ništa loše.

Bivši model Karen McDougal rekla je da se s Trumpom upustila u ljubavnu vezu 2006, nedugo nakon što je njegova supruga Melania rodila njihovog sina Barona.

McDougal je krajem predizborne kampanje priču prodala listu The National Enquirer za 150.000 dolara, ali je tabloid u vlasništvu Trumpova prijatelja nikada nije objavio, prenosi NYT.

Striptizeta Stormy Daniels, pravim imenom Stephanie Clifford, želi sudskim putem poništiti sporazum iz 2016. prema kojem je za šutnju o seksu s Trumpom 2006. dobila 130.000 dolara.

Trump negira vezu s McDougal, kao i to da je ikada imao spolni odnos s Daniels.

Izvor: Agencije