Od danas do novembra 37.000 vojnika na vježbama u Rusiji

Vojnici Centralnog vojnog distrikta će, također, učestvovati na pet međunarodnih vojnih vježbi (Arhiva)

Više od 37.000 vojnika iz Centralnog vojnog distrikta Vojske Rusije učestvovat će u različitim vježbama tokom ljetnjeg perioda obuke, koji traje od 1. juna do 30. novembra, saopćila je služba za medije vojnog distrikta.

“Više od 37.000 pripadnika oružanih snaga i više od 12.000 komada vojne i specijalne opreme učestvovat će u planiranim vježbama”, rekao je komandant Centralnog vojnog distrikta Aleksandar Lapin, prenosi Tass.

Međunarodne vojne vježbe

Obuka Centralnog vojnog distrikta će, u narednih šest mjeseci, obuhvatiti dvije taktičke vježbe na poligonima za obuku u sibirskoj regiji Kemerova, taktičku vježbu na poligonu Donguz u regiji Orenburga u južnoj oblasti Urala, kao i taktičku vježbu na poligonu Ljaur u Tadžikistanu.

“Uz to, združena strateška komanda trupa planira da uzme učešće u predstojećoj strateškoj vježbi komande i osoblja, Vostok-2018”, navodi se u saopćenju.

Vojnici Centralnog vojnog distrikta će, također, učestvovati u pet međunarodnih vojnih vježbi koje će biti održane u Rusiji i drugim zemljama, a to su Misija Mir-2018, Granica-2018, Isik-Kul Antiteror-2018, Interakcija-2018 i Nesalomivo bratstvo-2018, dodaje ruska agencija.

Izvor: Agencije