Vlasnici preuzeli Trumpov hotel u Panami

Do sada je organizacija Donalda Teumpa odbijala fizički napustiti hotel (EPA)

U pratnji policajaca i sudije, vlasnici zdanja u Panami u kojem se nalazio hotel američkog predsjednika Donalda Trumpa preuzeli su kontrolu nad tim objektom, dok je tim sigurnosnih zvaničnika Trumpove organizacije napustio tu zonu.

Tom akcijom Vlade Paname riješen je spor Trumpove porodične kompanije koja se bavi hotelijerstvom i Orestesa Fintiklisa, privatnog investitora koji je pokušavao izbaciti Trumpovu kompaniju iz svog zdanja, prenosi AP.

Spor komercijalne prirode

Iako su se Fintiklis i drugi vlasnici tog objekta od prošle godine pokušavali riješiti Trumpove kompanije, Trumpova organizacija odbijala je fizički napustiti hotel.

Fintiklis je ocijenio da je riječ o sporu komercijalne prirode koji se oteo kontroli i pozdravio intervenciju vlasti te srednjoameričke države.

Predstavnik Trumpove organizacije za sady nije odgovorio na zahtjev za komentar, navodi američka agencija.

Izvor: Agencije


Povezane

Širenje Panamskog kanala trebalo bi udvostručiti obim trgovine, a samim tim i prihode koji se mjere stotinama miliona dolara. Panama se ubraja u najbrže rastuće ekonomije svijeta, ali mnogi njeni stanovnici taj prosperitet i bogatstvo još nisu osjetili.

Published On 04 May 2014
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO