Trumpov direktor komunikacija podnio ostavku

Dubke je rekao da će ostati na funkciji dok Trump ne završi svoje prvo putovanje u inostranstvo (EPA)

Glavni direktor komunikacija američkog predsjednika Donalda Trumpa, Mike Dubke, podnio je ostavku na svoju funkciju, prenijeli su mediji.

Prema pisanju Washington Posta, šef Trumpove PR službe navodno je ponudio da ostane na svojoj funkciji dok američki predsjednik ne završi svoj prvi službeni put u inostranstvo, kako bi se olakšao proces njegove zamjene, prenio je Tanjug.

Međutim, ostaje nejasno zašto je Trumpov “spin doktor” iznenada dao ostavku, samo tri mjeseca od kako je postavljen na funkciju.

Britanski Independent, pozivajući se na izvore bliske Dubkeu, piše da je uzrok što se nije uklopio sa ostatkom Trumpovog osoblja.

Na udaru kritike

Dubkeov odlazak mogao bi biti prvi u nizu promjena u Bijeloj kući dok se intenzivira istraga o vezama saradnika predsjednika Trumpa s Rusijom, navodi Washington Post.

Savjetnica u Bijeloj kući Kellyanne Conway rekla je za Associated Press da je Dubke podnio ostavku prije Trumpovog puta u inostranstvo prošle sedmice.

“Bila mi je velika čast služiti predsjednika Trumpa i ovu administraciju. Također, bilo mi je veliko zadovoljstvo svakodnevno raditi rame uz rame sa članovima tima za komunikaciju i odjelima za odnose s medijima”, napisao je Dubke u email poruci svojim prijateljima i saradnicima u utorak, prenosi The Washington Post.

Odjel za komunikacije, a posebno Dubke i glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer, našli su se na udaru oštrih kritika Trumpa i nekih viših službenika Bijele kuće, koji vjeruju da osoblje nije ispunilo svoj zadatak, naročito nakon razrješenja direktora FBI-a Jamesa Comeya.

Izvor: Agencije