Sekulow: Trump ne planira otpustiti Muellera

Robert Mueller
Roberzt Mueller istražuje navodno rusko miješanje u izbore i je li kampanja Donalda Trumpa sarađivala s Moskvom (AP)

Lični advokat Donalda Trumpa Jay Sekulow kaže da predsjednik SAD-a ne planira otpustiti Roberta Muellera, specijalnog savjetnika u istrazi o navodnom ruskom miješanju u američke izbore.

Sekulow kaže također da “na stolu nisu” ni pomilovanja za osumnjičene bivše saradnike Trumpove kampanje, prenosi AP. 

“Predsjednik nije ni meni ni nekom drugom s kim radim rekao da ima bilo kakvu namjeru otpustiti Roberta Muellera”, rekao je Sekulow gostujući na televiziji ABC.

Bivšem šefu predsjedničke kampanje Donalda Trumpa Paulu Manafortu određen je kućni pritvor i naređeno da položi deset miliona dolara kaucije nakon što se izjasnio da nije kriv za pranje novca i zavjeru protiv SAD-a.

‘Pomilovanja nisu na stolu’

Manafort i njegov partner Rick Gates, kome je također određen kućni pritvor i kaucija od pet miliona dolara, predali su se u ponedjeljak vlastima nakon što je federalni specijalni istražitelj Robert Mueller predstavio svoje prve optužbe u vezi s ruskim miješanjem u američke izbore 2016. godine, piše AFP.

Obojica su optužena u vezi s isplatama koje su primili od bivšeg predsjednika Ukrajine Viktora Janukoviča, proruski orijentisanog.

Na pitanje o eventualnim pomilovanjima Sekulow je rekao da nije razgovarao s predsjednikom o tome. “Pomilovanja nisu na stolu”, dodao je on.

Izvor: Agencije