SAD ne želi pregovarati sa S. Korejom

Trump smatra da ne treba gubiti vrijeme pokušavajući pregovarati s Kim Jong-unom (AP)

Administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa u ovom trenutku neće razgovarati sa Sjevernom Korejom, osim o oslobađanju građana SAD-a koji su tamo zatvoreni, priopćila je Bijela kuća.

“Jasno smo stavili do znanja da sada nije vrijeme za razgovore”, izjavila je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Huckabee Sanders, a prenosi Reuters.

Ustvrdila je i da američki državni tajnik Rex Tillerson i dalje uživa povjerenje predsjednika Trumpa nakon izjave o otvorenim “komunikacijskim kanalima” s Pjongjangom.

“Trojica su Amerikanaca u zatvoru u Sjevernoj Koreji i to bi za nas zasad bio jedini razlog za pregovore s njima. Postoji razlika između vođenja dijaloga i vršenja diplomatskog pritiska”, dodala je Sanders.

Trump: ‘Ne treba gubiti vrijeme’

Trump je ranije izjavio da je Tillersonu rekao kako “ne treba gubiti vrijeme” pokušavajući pregovarati sa sjevernokorejskim liderom Kim Jong-unom, koga naziva “Mali raketaš”.

Trump je to izjavio samo dan nakon što je Tillerson objavio da SAD izravno komunicira sa Sjevernom Korejom o nuklearnim i raketnim programima te zemlje.

No, Tillerson je i dodao kako Pjongjang ne pokazuje interes za dijalog, prenosi Reuters.

“Čuvaj snagu, Rexe! Učinit ćemo ono što se mora učiniti”, poručio mu je Trump.

Izvor: Agencije