Novi okršaj Trumpa i građana na Twitteru

Korisnici Twittera navode kako je među privedenim osobama na aerodromima bio i jedan petogodišnji dječak, te žena sa dvoje djece (AP)

Američki predsjednik Donald Trump, na službenom profilu na društvenoj internetskoj mreži Twitter, ponovo je izazvao buru komentara zbog svojih stavova i pogleda o zabrani ulaska osoba iz sedam, većinski muslimanskih, država.

Tako je napisao kako je „samo 109 osoba od 325.000 njih, privedeno i zadržano na ispitivanju“.

 

„Velike probleme izazvali su kvarovi računara Delte (američke aviokompanije), demonstranti i suze senatora Schumera. Sekretar Kelly kaže kako sve ide kako treba i kako ima veoma malo problema. NAPRAVIMO AMERIKU PONOVO SIGURNOM“, napisao je Trump.

No, uslijedili su odgovori…

Tako korisnici Twittera navode kako je među ovim privedenim osobama bio i jedan petogodišnji dječak „koji je satima zbog zabrane bio odvojen od svoje majke“, kao i jedna Somalijka sa dvoje male djece „koji su na aerodromu Dulles bili 20 sati bez hrane“.

„Ovo su tvoje greške! Zaista kriviš Deltu, proteste i suze za svoju Zabranu muslimanima? Ako su kvarovi donijeli probleme, zašto čekaš 36 sati da to kažeš? To su tvoje ‘lažne vijesti’ jer se hvataš za slamku. Ljudi su pritvarani prije protesta, demonstranti i ACLU bukvalno su spasili ljude od deportacije po TVOJOJ naredbi“, napisao je u odgovoru Trumpu njujorški profesor Joseph Amodeo.

“Loši” momci

Trump je također napisao:

„Nema ništa lijepo u potrazi za teroristima prije nego što uđu u vašu državu. To je bio veliki dio moje kampanje. Istražite svijet!“

Na ovo mu je korisnik Tony Posnanski postavio pitanje:

„U svih sedam država koje si zabranio, 0,0 posto naših građana je ubijeno tamo. Kako nas to čini sigurnijima?“

Sa njim se složio i Jordan Uhl i dodao: „Šta je sa Saudijskom Arabijom, odakle je većina napadača 11. septembra došla. Za njih nema zabrane!“

Američki predsjednik je objavio i kako „da je uvođenje zabrane najavljeno sedmicu dana ranije, ‘loši’ bi požurili u našu državu tokom te sedmice. Tamo ima dosta loših ‘momaka’!“

Ovdje su komentari imali dosta šaljivih nota, od toga kako je Trump „predsjednik, a ne nindža kornjača“, kako treba „i Godzilu staviti na listu“, kao i „sve države svijeta – za svaki slučaj“.

Izvor: Al Jazeera