Slovenija: Troje mrtvih u padu aviona

Avion Piper 28 u kojem su bili 31-godišnji pilot i dva putnika poletio u 17:35 sati sa sportskog uzletišta u Bovcu, a trebao je sletjeti na Brnik (AP)

Slovenske spasilačke službe pronašle su, nakon petosatne pretrage tokom noći sa četvrtka na petak, ostatke manjeg aviona koji se u četvrtak srušio na području Bovca, na sjeverozapadu države, te u njemu tri poginule osobe, objavila je u petak ujutro državna služba za zaštitu i spašavanje.

Olupina letjelice otkrivena je oko 1:00 sat ujutro, a u akciji pretraživanja teško dostupnog terena, uz gorsku službu spašavanja, učestvovala je i policija te jedan vojni helikopter.

Doznaje se kako su svi poginuli slovenski državljani, a istraga o uzrocima nesreće će se nastaviti.

Policijska uprava iz Nove Gorice je u četvrtak u večernjim satima objavila kako je manji avion Piper 28, u kojem su bili 31-godišnji pilot i dva putnika, poletio u 17:35 sati sa sportskog uzletišta u Bovcu, a trebao je sletjeti na ljubljanski aerodrom Brnik.

Loši vremenski uvjeti

Pilot je nešto prije 20:00 sati poslao poziv u pomoć, nakon čega je izgubljen kontakt.

Neslužbeno se doznaje kako su trojica poginulih slovenski državljani iz okolice Murske Sobote.

Nagađa se kako je uzrok nesreće loši vremenski uvjeti.

Riječ je o drugoj većoj nesreći sportskih aviona u ovoj državi, nakon što je prije više od mjesec dana, pri preletu Slovenije, smrtno stradalo četvero njemačkih državljana na putu iz Italije u Njemačku.

Izvor: Agencije