Video: Demonstranti upali u zgradu Trumpovog tima

Grupa demonstranata upala je u predvorje zgrade u Washingtonu gdje tranzicijski tim novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa priprema početak njegovog mandata.

Fotografije i videa objavljeni su na društvenim mrežama i prikazuju demonstrante kako se okupljaju ispred zgrade Administracije za opće poslove (GSA), a zatim ulaze u predvorje.

Proteste su organizirali američko-jevrejski aktivisti grupe IfNotNow. 

Demonstranti pozivaju na ostavku Stephena Bannona kojeg je Trump izabrao za glavnog stratega u Bijelog kući.

Bannon je bio vođa Trumpove kampanje, a mnoge organizacije su ga optužile za antisemitizam, dok su mediji pisali da je bio optužen i za obiteljsko nasilje. 

Nakon što je Trump pobijedio na američkim predsjedničkim izborima prošle sedmice, širom SAD-a na ulice je izašlo nekoliko desetina hiljada demonstranata. 

Trump je na Twitteru tada napisao: “Upravo smo imali veoma otvorene i uspješne predsjedničke izbore. Sada neprofesionalni demonstranti podstaknuti medijima protestuju. Veoma nefer!”

Izvor: Agencije


Povezane

Po onome sto je izašlo u javnost može se reći da će Trump nagraditi one koji su mu bili najlojalniji u izbornom procesu.

Published On 11 Nov 2016

U gradovima koji važe za baze Demokratske partije u SAD-u održani su protesti protiv novoizabranog predsjednika Donalda Trumpa. Protest je organizovan i u blizini Bijele kuće u Washingtonu.

Published On 10 Nov 2016
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO