Video: Avion Trumpovog saradnika skliznuo sa piste

Avion u kojem je bio republikanski potpredsjednički kandidat Mike Pence skliznuo je s piste nakon slijetanja na njujorški aerodrom LaGuardia, ali niko nije povrijeđen.

U letjelici je bilo tridesetak ljudi, među kojima i Penceova žena Karen i kćerka Charlotte, javio je MSNBC, a iz izborne kampanje je saopćeno da nema povrijeđenih.

Televizija je uživo pokazala Pencea kako stoji na kiši u blizini aviona, između vozila za vanredne situacije te kako razgovara s policajcima i drugim službenicima.

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump nazvao je Pencea da vidi kako je nakon incidenta, saopćeno je iz njegovog tima.

[[{“attributes”:{},”fields”:{}}]]

Avion je letio iz Fort Dodgea u Iowi, gdje je Pence učestvovao na predizbornom skupu.

Polijetanje je kasnilo dva sata zbog lošeg vremena u New Yorku.

Pence je otkazao učešće u prikupljanju donacija za kampanju, predviđeno za četvrtak u Trumpovom tornju na Manhattanu, javljaju američki mediji.

Izvor: Agencije


Povezane

Republikanski kandidat za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump odredio je čovjeka koji će ga kao kandidat za potpredsjednika pratiti u pohodu na Bijelu kuću. Za ovu poziciju izabrao je guvernera Indiane Mikea Pencea. Trump je tu vijest objavio na Twitteru.

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO