Rusija: Počela vježba sa 95.000 vojnika

Cilj manevara je provjeriti spremnost vojnog zapovjedništva i kontrolnih tijela Organizacije za kolektivnu sigurnost (EPA)
Cilj manevara je provjeriti spremnost vojnog zapovjedništva i kontrolnih tijela Organizacije za kolektivnu sigurnost (EPA)

Rusija je u ponedjeljak pokrenula najveću vojnu vježbu ove godine, u kojoj sudjeluje oko 95.000 pripadnika oružanih snaga, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Manevri se odvijaju u središnjoj vojnoj oblasti, uz korištenje više 7.000 komada vojne opreme, 170 borbenih aviona i 20 brodova.

Vježba se odvija u području Urala, kao i u europskom dijelu Rusije, na strelištima Tocki i Donguz, gdje će biti angažirano blizu 12.000 vojnika, 470 oklopnih vozila, 90 tenkova, 250 pješadijskih borbenih vozila, 130 oklopnih transportera te 20 artiljerijskih sustava i višecjevnih raketnih bacača, prenosi Srna agenciju Tass.

Provjera spremnosti zapovjedništva i kontrolnih tijela

Cilj manevara je provjeriti spremnost vojnog zapovjedništva i kontrolnih tijela Organizacije za kolektivnu sigurnost u slučaju međunarodnog oružanog sukoba te u slučaju blokiranja i uništavanja naoružanih grupa u zajedničkim specijalnim operacijama.

Vježbom zapovijeda načelnik ruskog Glavnog stožera general Valerij Gerasimov.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO