Turski avioni srušili bespilotnu letjelicu

Vojska je oborila neidentificiranu letjelicu nakon što su upućena tri upozorenja (AP)

Turski borbeni avioni su srušili bespilotnu letjelicu u turskom zračnom prostoru u blizini sirijske granice, a još nije utvrđeno kojoj zemlji dron pripada, kazao je viši državni zvaničnik informativnoj agenciji Reuters.

Turska vojska je ranije saopćila da je oborila neidentificiranu letjelicu nakon što su upućena tri upozorenja, što je u skladu sa pravilima ulaska u borbe članica NATO-a.

Turska televizijska stanica NTV je objavila da je bespilotna letjelica srušena tri kilometra unutar turskog zračnog prostora.

Svi ruski borbeni vratili su se u bazu u Latakiji nakon misije, a bespilotne letjelice funkcioniraju po planu, saopćilo je rusko Ministarstvo odbrane nakon vijesti o obaranju neidentificirane letjelice u Turskoj.

“Svi avioni ruske borbene grupe u Siriji vratili su se u bazu Khmeimim nakon borbene misije. Ruske bespilotne letjelice koje su izviđačkim misijama na teritoriji Sirije funkcioniraju po planu”, rekao je glasnogovornik Ministarstva odbrane Igor Konašenkov novinarima, prenosi Russia Today.

Izvor: Agencije