Pokopano tijelo Carnajeva

Mjesto na kome je sahranjen jedan od dvojice braće Carnajev odobrio je njegov ujak Ruslan Carni (Reuters)

Tamerlan Carnajev, osumnjičen za bombaški napad u Bostonu, sahranjen je van države Massachusetts, prenose američki mediji, ne navodeći tačno gdje se to dogodilo.

Jedan neimenovani zvaničnik je rekao da je njegovo tijelo u noći sa srijede na četvrtak prebačeno iz jedne lokalne mrtvačnice i sahranjeno van teritorije Massachusettsa, pošto je nekoliko groblja u ovoj državi odbilo da ga sahrani.

Mjesto na kome je sahranjen jedan od dvojice braće Carnajev odobrio je njegov ujak Ruslan Carni, koji predstavlja porodicu, pošto su se roditelji prije nekoliko godina vratili u Rusiju, prenosi Tanjug.

Odbijanje sahrane

Policija u gradiću Worcester, gdje je do sada bilo tijelo, kratko je saopćila da je Carnajev sahranjen izvan tog mjesta.

Braća Tamerlan i Džohar Carnajev terete se da su organizirali bombaški napad tokom održavanja bostonskog maratona u kome su tri osobe poginule, a više od 260 povrijeđeno.

Dvadesetšestogodišnji etnički Čečen poginuo je u sukobu s policijom 19. aprila, četiri dana nakon što je s mlađim bratom Džoharom navodno postavio bombe na cilju maratona u Bostonu.

Tamerlan je par dana nakon napada poginuo u policijskoj potjeri, dok je mlađi brat Džohar uhapšen slijedećeg dana i sada se oporavlja u bolnici, nakon čega će biti prebačen u pritvor.

Pitanje gdje će biti pokopano tijelo starijeg Cernajeva zakompliciralo se nakon što su gradske vlasti Bostona i Cambridgea, gdje je ubijeni živio, odbile prihvatiti tijelo radi pogreba.

Izvor: Agencije