Sud poništio Muskov paket odštete od 56 milijardi dolara

Cijena dionice proizvođača električnih vozila Tesla pala je više od tri posto u trgovanju nakon objave presude.

Elon Musk je poručio da nikada nije ni trebao osnivati svoju kompaniju u državi Delaware (Reuters)

Sud u američkoj saveznoj državi Delaware donio je odluku da je paket odštete Elona Muska, izvršnog direktora Tesle, u iznosu od 56 milijardi dolara prevelik, stajući time na stranu dioničara koji je tvrdio da je poduzetnik preplaćen.

Sud u državi Delaware presudio je da tužitelj, dioničar Tesle po imenu Richard Tornetta, ima “pravo na poništenje”, odobrivši poništenje Muskovog ogromnog ugovora o kompenzaciji iz 2018. u vrijednosti od 55,8 milijardi dolara, javlja AFP.

Sutkinja Kathaleen McCormick dodala je da se strane sada moraju “savjetovati”, a zatim podnijeti zajedničko pismo “u kojem će navesti sva pitanja, uključujući naknade, koja se trebaju riješiti kako bi se ovaj predmet završio”.

Cijena dionice proizvođača električnih vozila pala je više od tri posto u trgovanju nakon objave presude na 200 stranica.

Pad vrijednosti dionica

U poruci objavljenoj na platformi X, nedugo nakon što je odluka objavljena, Musk je poručio da nikada nije ni trebao osnivati svoju kompaniju u državi Delaware.

Muskov advokat nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

“Neizmjerno smo zahvalni na temeljitoj i iznimno dobro obrazloženoj odluci suda u vraćanju apsurdno prevelikog paketa plate za Muska”, rekao je Greg Varallo, koji je zastupao dioničare, u izjavi za AFP.

Prema njegovim riječima, naporan rad i odluka suda će ići direktno u korist Teslinih investitora koji će vidjeti kako će nestati razvodnjavanje zbog ovog golemog paketa plata.

Izvor: Agencije