Al Jazeera uz pomoć Googlea uvodi inovacije na digitalne platforme

Partnerstvo ima za cilj unaprijediti digitalne mogućnosti Al Jazeere i pružiti publici digitalno iskustvo prilagođenije korisniku.

Al Jazeera ostaje predana pionirskim poduhvatima novih tehnologija

Al Jazeera Media Network sarađuje s Googleom kako bi poboljšala svoje digitalne platforme, koristeći usluge Google Cloud Platform (GCP).

Partnerstvo ima za cilj unaprijediti digitalne mogućnosti Al Jazeere i pružiti publici digitalno iskustvo prilagođenije korisniku, kontinuitet poslovanja, poboljšanu sigurnost i zaštitu podataka korištenjem Google Clouda.

Osim toga, Mreža planira poboljšati svoje interaktivne platforme korištenjem Googleove tehnologije koja je korištena tokom FIFA Svjetskog prvenstva u Kataru 2022, a koja je izgrađena s Google Cloud Platformom. To će Al Jazeerinoj publici omogućiti zanimljivije iskustvo, a istovremeno osigurati još veću pouzdanost i stabilnost.

Sigurnost digitalnih platformi

Al Jazeera će, također, obogatiti sigurnost svojih digitalnih platformi integracijom Google Cloud Security rješenja, koja će poboljšati povjerljivost, integritet i dostupnost njenih podataka i aplikacija.

Al Jazeera aktivno učestvuje u Googleovim programima pouzdanih testera, stičući rane uvide u vrhunske tehnologije i sarađujući na razvoju revolucionarnih rješenja.

“Drago nam je što smo partneri s Googleom, pouzdanim liderom u tehnološkoj industriji, kako bi nam pomogli da nastavimo poticati inovacije i donijeti više vrijednosti našoj publici”, izjavio je Mounir Daymi, izvršni direktor Digitalnog odjela u Al Jazeera Media Networku. “S Cloud rješenjima poput Googleovog u našem portfelju, podići ćemo digitalno novinarstvo na viši nivo i nastaviti pružati usluge svjetske klase našoj publici diljem svijeta”.

Publici se pruža najbolje moguće iskustvo

Prema njegovim riječima, “partnerstvo jača predanost Al Jazeere da bude pionir u digitalnom novinarstvu, pružajući svojoj publici najbolje moguće iskustvo.”

“Partnerstvo s Googleom otvara nove kanale, omogućavajući pojednostavljene operacije i otkrivajući uzbudljive prilike za razvoj organiziranih i učinkovitih medijskih rješenja. Saradnja između Al Jazeere i Googlea ima ogroman potencijal za uspjeh”, rekao je Ahmed Al Fahad, izvršni direktor za tehnologiju i mrežne operacije u Al Jazeera Media Network.

Kako svijet postaje međusobno povezaniji nego ikad prije, a izazovi digitalne sigurnosti nastavljaju se razvijati, Al Jazeera ostaje predana pionirskim poduhvatima novih tehnologija koje će imati značajan utjecaj na svijet digitalnih medija.

Izvor: Al Jazeera