Umjesto novoj britanskoj premijerki, korisnici Twittera čestitali pogrešnoj osobi

Liz Trussell, čiji je Twitter račun @Liztruss, uživala je u zbrci te je na poruke i čestitke odgovarala duhovitim savjetima i šalama; premijerkin nalog je zapravo @trussliz.

Nova britanska premijerka ima 360.000 pratitelja na Twitteru, dok Liz Trussell, nakon nenadane slave, već ima 13.000 pratitelja (Screenshot)

Liz Truss je bivša britanska ministrica vanjskih poslova i nova premijerka, a Liz Trussell redovita korisnica Twittera, no ova druga, koja je na toj društvenoj mreži uzela korisničko ime “Liz Truss”, počela je zbog te slučajnosti dobivati brojne poruke i čestitke koje su zapravo trebale biti upućene novoj britanskoj premijerki.

Liz Trussell, čiji je Twitter račun @Liztruss, uživala je u zbrci te je na poruke i čestitke odgovarala duhovitim savjetima i šalama, prenijela je francuska novinska agencija France Presse.

Jedna od onih koja je pogrešnoj Liz Truss čestitala na preuzimanju premijerske dužnosti u Velikoj Britaniji bila je i švedska premijerka Magdalena Andersson.

U šaljivom tonu odgovarala na čestitke

“Čestitam Liz Truss”, napisala je Andersson i dodala da će Švedska i Velika Britanija nastaviti i dalje usko surađivati. Trussell je pak u šaljivom tonu odgovorila da se veseli skorom posjetu te da bi švedska premijerka za tu priliku mogla pripremiti mesne okruglice.

Nova britanska premijerka ima 360.000 pratitelja na Twitteru pod korisničkim imenom @trussliz, dok Trussell, nakon nenadane slave, već ima 13.000 pratitelja.

Liz Truss u ponedjeljak je izabrana na čelo vladajuće Konzervativne stranke, a britanska kraljica Elizabeta II dan kasnije ju je imenovala novom britanskom premijerkom. Truss će biti 15. premijerka u 70-godišnjoj vladavini britanske kraljice.

Izvor: Agencije