Najveći svjetski proizvođač čipova najavio investicije od 100 milijardi dolara

Investicija je ogromno povećanje sa 25 do 28 milijardi dolara, koliko je TSMC planirao potrošiti za izradu naprednih čipova ove godine.

TSMC očekuje da će sredstva iskoristiti za povećanje kapaciteta (EPA)
TSMC očekuje da će sredstva iskoristiti za povećanje kapaciteta (EPA)

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, najveći svjetski proizvođač čipova, objavio je da očekuje da će u naredne tri godine uložiti 100 milijardi dolara u napredne čipove kako bi pratio rastuću potražnju.

Investicija je ogromno povećanje sa 25 do 28 milijardi dolara, koliko je TSMC planirao potrošiti za izradu naprednih čipova ove godine, prenosi Fena.

Industrijski ‘megatrendovi’

“Kako bi išao ukorak s potražnjom, TSMC očekuje da će sredstva iskoristiti za povećanje kapaciteta za podršku proizvodnji i (istraživanje i razvoj) naprednih poluprovodničkih tehnologija”, navedeno je iz te kompanija u izjavi poslanoj CNN-u.

Ranije su objavili da će industrijski “megatrendovi”, poput 5G mreže i računarstva visokih performansi, potaknuti veliku potražnju za poluvodičkom tehnologijom u narednih nekoliko godina.

Izvor : Agencije

Povezane

Kvantni računari ne koristie čipove, klasične procesore, niti memorijske čipove, već koriste fenomen u fizici poznat kao ‘kvantna superpozicija’.

13 Jan 2021
Više iz rubrike TEHNOLOGIJA
POPULARNO