Moguće je da će Facebook promijeniti ime

Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg namjerava govoriti o promjeni brenda 28. oktobra, na godišnjoj konferenciji kompanije ‘Connect’, ali bi plan mogao biti objavljen i ranije, javlja Verge.

Osim Facebooka, kao društvene mreže, kompanija pod kontrolom drži i grupe poput Instagrama, WhatsAppa, Oculusa i druge (Reuters)

Društvena mreža Facebook planira promijeniti ime iduće sedmice i poslovanje nastaviti pod novim brendom koji će odražavati fokus kompanije na izgradnju “metaverzuma”, objavio je portal Verge pozivajući se na izvor koji je direktno upoznat s tim planovima.

Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg namjerava govoriti o promjeni brenda 28. oktobra, na godišnjoj konferenciji kompanije “Connect”, ali bi plan mogao biti objavljen i ranije, prenosi Reuters.

Metaverzum se odnosi na svijet virtuelnog okruženja, kojem ljudi mogu da pristupe putem interneta, a izraz se može odnositi na digitalni prostor koji korišćenjem virtuelne stvarnosti ili proširene stvarnosti nalikuje realnom životu.

Facebook bez komentara

Promjenom brenda će Facebookova aplikacija za društvenu mrežu vjerovatno biti pozicionirana kao jedan od mnogih proizvoda u okviru matične kompanije.

Osim Facebooka, kao društvene mreže, kompanija pod kontrolom drži i grupe poput Instagrama, WhatsAppa, Oculusa i druge.

Iz Facebooka su odgovorili da ne žele komentarisati glasine ili spekulacije.

Izvor: Agencije