Mediji javili da je Đoković operisan, porodica to demantira

Novak Đoković je tokom meča osmine finala Roland-Garrosa protiv Francisca Cerundola povrijedio meniskus desnog koljena, ali je, uprkos tome, na kraju slavio; dan kasnije, povukao se sa turnira.

Zbog povrede je Đoković bio prisiljen odustati od četvrtfinalnog meča Roland-Garrosa protiv Norvežanina Caspera Ruuda (Mohammed Badra / EPA)

Nakon što su brojni svjetski mediji prenijeli da je prvi teniser svijeta Novak Đoković operisao koljeno, te objavili da će mu trebati pune tri sedmice za oporavak zbog čega je upitan i nastup na Wimbledonu, takvu informaciju demantirao je Božidar Maljković, predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije.

“Francuzi su u vrlo ozbiljnim medijima napisali da je Novak Đoković operisan. Mi smo zvali strica, međutim dobili smo informaciju da nije. Ne bih da spekulišem”, rekao je Maljković.

Prema pisanju Gazzete dello Sport, nakon koje su istu vijest prenijeli i drugi, Đoković je operisan u jednoj pariskoj bolnici. No, kasnije su drugi mediji, kako javlja Tanjug, naveli kako će operacija biti obavljena u toku dana.

Povukao se sa turnira

Đoković je tokom meča osmine finala Roland-Garrosa protiv Argentinca Francisca Cerundola povrijedio meniskus desnog koljena, ali je, uprkos tome, na kraju slavio.

Zbog povrede je Đoković bio prisiljen odustati od četvrtfinalnog meča Roland-Garrosa protiv Norvežanina Caspera Ruuda, nakon čega su krenula nagađanja o operaciji što bi ga moglo spriječiti u nastupu na Wimbledonu, koji je na programu od 1. do 14. jula.

Nakon tog turnira, slijedi i nastup na Olimpijskim igrama u Parizu gdje Đoković cilja na zlato koje je jedino što mu nedostaje u kolekciji trofeja.

Izvor: Agencije