Nastavljen protest: Igrači Fenerbahcea napustili utakmicu Superkupa

Fenerbahce je najavljivao ‘akciju’ nakon što je Turski nogometni savez odbio njihovu molbu za odgađanje Superkupa kako bi se što bolje pripremili za utakmicu protiv Olympiakosa u Konferencijskoj ligi.

Fenerbahce je iz protesta počeo utakmicu sa U-19 ekipom (EPA)

Nogometaši Fenerbahcea napustili su travnjak u drugoj minuti finala Superkupa nakon što je Galatasaray poveo sa 1:0. Potom je sudija Volkan Bayarslan prekinuo utakmicu, prenosi Hina.

Fenerbahce je iz protesta počeo utakmicu sa U-19 ekipom, a nakon što je Mauri Icardi već u prvoj minuti doveo Galatasaray u vodstvo, igrači kluba u kojem igraju Edin Džeko, Dušan Tadić i Dominik Livaković napustili su teren i susret je prekinut.

Vodstvo Fenerbahcea je posljednjih dana najavljivalo „akciju“ nakon što je Turski nogometni savez odbio njihovu molbu za odgađanje Superkupa kako bi se što bolje pripremili za utakmicu protiv Olympiakosa u Konferencijskoj ligi.

Prijeti im i dodatna kazna

Bilo je samo pitanje koji će potez Fenerbahce povući. Jedna od opcija, o kojoj se nagađalo, bila je izaći na teren s devet igrača, a potom inscenirati tri crvena kartona. Budući da u ekipi na terenu mora biti najmanje sedam igrača da bi se utakmica nastavila, sudija bi morao prekinuti susret. Međutim, na koncu su u Fenerbahceu odlučili početi utakmicu, a nakon prvog gola povukli su igrače s terena.

Utakmica će sasvim sigurno biti registrirana rezultatom 3:0 za Galatasaray, a Fenerbahceu prijeti i dodatna kazna.

Izvor: Agencije