FIFA seli najmanje 100 radnih mjesta u Miami

Upravljačko tijelo svjetskog nogometa već je preselilo dio svog odjela glavnih saveza članica u Pariz i nedavno otvorilo urede u Miamiju kako bi pomoglo u organizaciji Svjetskog prvenstva 2026.

Pravni odjeli, zajedno s pravosudnim tijelima organizacije, također će se preseliti na Floridu (EPA)

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) preselit će više od 100 radnih mjesta, uključujući pravni odjel, iz Zuericha u Miami, čime će krovna međunarodna federacija pojačati svoje napore za decentralizaciju.

Upravljačko tijelo svjetskog nogometa već je preselilo dio svog odjela glavnih saveza članica u Pariz i nedavno otvorilo urede u Miamiju kako bi pomoglo u organizaciji Svjetskog prvenstva 2026. koje će se održati u SAD, Kanadi i Meksiku, podsjeća AFP.

Pravni odjeli, zajedno s pravosudnim tijelima organizacije, također će se preseliti na Floridu.

Miami se smatrao strateškim mjestom za FIFA-u u svjetlu sljedećeg Svjetskog prvenstva, s obzirom na njegovu blizinu regiji CONCACAF-a, koja pokriva Sjevernu i Srednju Ameriku i Karibe te okuplja 41 članicu, ali i lake veze s Južnom Amerikom.

Globalna vizija organizacije

Osim Svjetskog prvenstva, SAD će biti domaćin i proširenog Svjetskog klupskog prvenstva 2025. godine.

Osoblje FIFA-e primilo je vijest o potezu putem e-pošte, a glasnogovornik organizacije potvrdio je da se osoblje seli u Miami.

„FIFA je globalno upravno tijelo i neki su odjeli obaviješteni o planiranom preseljenju u novi stalni ured u Miamiju. To je u skladu s globalnom vizijom organizacije koja ima 211 saveza članica. Imamo nove urede u Miamiju i Singapuru uz naš ured u Parizu i urede za regionalni razvoj diljem svijeta, sa sjedištem koje ostaje u Zuerichu”, rekao je glasnogovornik za AFP, prenosi STA.

Izvor: Agencije