Joško Gvardiol potpisao za Manchester City i postao najskuplji stoper svih vremena

Gvardiol je za klupsku stranicu izjavio da je oduševljen što je stigao u Premier ligu i da jedva čeka da počne raditi s novim šefom Pepom Gvardiolom.

Gvardiol će u engleskom i evropskom prvaku nositi dres sa brojem 24 (Manchester City)

Manchester City potvrdio je u subotu da je potpisao petogodišnji ugovor s hrvatskim defanzivcem Joškom Gvardiolom koji je u engleski klub prešao iz njemačkog RB Leipziga, prenosi Anadolija.

Dvadesetjednogodišnji hrvatski reprezentativac je u petak podvrgnut ljekarskim pregledima u Manchesteru, a potom je potpisao ugovor s klubom.

Gvardiol je za klupsku stranicu izjavio da je oduševljen što je stigao u Premier ligu i da jedva čeka da počne raditi s novim šefom Pepom Gvardiolom.

Prema pisanju engleskih medija, Manchester City će RB Leipzigu uplatiti 90 miliona eura na ime odštete za prelaz hrvatskog reprezentativca.

Najskuplji stoper

Joško Gvardiol je ovim transferom postao najskuplji stoper u historiji nogometa.

“Uvijek sam sanjao da ću jednog dana igrati u Engleskoj i da to radim sada s Manchester Cityjem, nakon sezone koju su upravo imali, je prava čast. Svako ko je gledao Manchester City kako igra prošle sezone, zna da su najbolji tim na svijetu”, rekao je Gvardiol.

Izrazio je uvjerenje da će njegova igra još više napredovati pod palicom Pepa Guardiole.

Gvardiol je za Leipzig odigrao 87 utakmica i upisao pet golova i tri asistencije. U međuvremenu je ušao i u hrvatsku reprezentaciju, za koju ima 21 nastup i dva gola, a s Leipzigom je osvojio dva njemačka kupa.

Izvor: Al Jazeera i agencije