Bećiragić: Svjesni smo težine zadatka u olimpijskim pretkvalifikacijama

Selektor košarkaške reprezenatacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić kaže da pripreme selekcije BiH teku kako je planirano, te da je stručni štab zadovoljan pristupom i angažmanom svih igrača.

'Svaka utakmica i svaki idući trening nam pomažu da dođemo do cilja a to je kvalitetna i čvrsta košarka', kazao je Bećiragić (Reuters)

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine na Vlašiću nastavlja s pripremama za olimpijske pretkvalifikacije.

Izabranici selektora Adisa Bećiragića na ovoj planini u četvrtak navečer su odigrali pripremni meč protiv Obale Slonovače kada su upisali pobjedu rezultatom 95:77, a protiv istog protivnika odmjerit će snage još jednom u subotu, prenosi Fena.

Bećiragić je u izjavi za Fenu naglasio da pripreme selekcije Bosne i Hercegovine teku kako je planirano, te da je stručni štab zadovoljan pristupom i angažmanom svih igrača.

“Svaka utakmica i svaki idući trening nam pomažu da dođemo do cilja, a to je kvalitetna i čvrsta košarka. Utakmica protiv Obale Slonovače je u velikom dijelu protekla dobro. Nadamo se da ćemo nastaviti s dobrim igrama, te da ćemo uspjeti podići nivo intenzivne igre sa 20 na 30 do 35 minuta, što je dovoljno da se pobijede protivnici”, kazao je Bećiragić.

Težina zadatka

Dodao je da su svi reprezentativci zdravi i željni igranja, kao i da su svjesni težine zadatka u olimpijskim pretkvalifikacijama.

“Nadamo se uspjehu, dobrim igrama i pobjedama”, zaključio je Bećiragić.

Bosna i Hercegovina će nastupiti na turniru olimpijskih pretkvalifikacija u Poljskoj od 12. do 20. augusta, gdje će igrati u grupi B protiv selekcija Poljske, Mađarske i Portugala.

Dvije najbolje ekipe iz grupe će igrati protiv najboljih ekipa grupe A, gdje se nalaze Češka, Izrael, Estonija i Sjeverna Makedonija. Pobjednik turnira plasirat će se u kvalifikacije za Olimpijske igre.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada