Neymar i službeno u Al-Hilalu

Saudijski klub na ime obeštećenja PSG-u uplatio 90 miliona eura, Brazilac potpisao dvogodišnji ugovor prema kojem bi mogao zaraditi do 320 milona eura.

Neymar je do sada u karijeri igrao za Santos, Barcelonu i PSG, a za reprezentaciju Brazila do sada nastupao je na 124 utakmice i postigao 77 golova (Reuters)

Kapiten brazilske nogometne reprezentacije Neymar (31) od utorka je i službeno član saudijskog Al-Hilala u koji je stigao iz francuskog prvaka Paris SG-a, prenosi agencija Hina.

Neymar je u PSG stigao u ljeto 2017. godine iz Barcelone u rekordnom transferu od 222 milijuna eura, te je tokom šest godina za Parižane upisao 173 nastupa i 118 pogodaka uz 13 osvojenih trofeja.

“Neizbježno je teško oprostiti se od klupske legende što Neymar jest”, kazao je predsjdednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi.

“Nikada neću zaboraviti dan kada je stigao u Pariz kao niti što je donio klubu i našem projektu u prošlih šest godina. Želio bih se zahvaliti i njemu i njegovoj porodici.”

Ranija pojačanja

Tanjug piše kako na zvaničnoj internetskoj stranici Al-Hilala piše kako je saudijski klub na ime obeštećenja Parižanima uplatio 90 miliona eura, te kako je Brazilac potpisao dvogodišnji ugovor prema kojem bi mogao zaraditi do 320 milona eura.

Al-Hilal je u svoje redove već doveo reprezentativca Srbije Sergeja Milinkovića Savića, Brazilca Malcoma, Portugalca Rubena Nevesa i Senegalca Kalidoua Koulibalyja.

Neymar je do sada u karijeri igrao za Santos, Barcelonu i PSG, a za reprezentaciju Brazila do sada nastupao je na 124 utakmice i postigao 77 golova.

Izvor: Agencije