Hadžibegić više nije selektor nogometne reprezentacije BiH

Tokom razgovora predsjednika Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH Vice Zeljkovića, direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića i Faruka Hadžibegića dogovoren je prekid saradnje.

Hadžibegić je razgovarao s čelnicima Saveza te je dogovoreno da se raziđu (Reuters)

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić sporazumno je raskinuo saradnju s Nogometnim/Fudbalskim savezom BiH, nakon tri vezana poraza – od Slovačke, Portugala i Luksemburga.

Informaciju je potvrdio i Savez, navodeći kako je tokom razgovora predsjednika Saveza Vice Zeljkovića, direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića i Hadžibegića, dogovoren prekid saradnje.

“Nogometni/Fudbalski savez BiH se zahvaljuje Faruku Hadžibegiću na radu, trudu i profesionalnom odnosu tokom svog angažmana u ‘A’ reprezentaciji Bosne i Hercegovine te mu želi mnogo uspjeha u nastavku profesionalne karijere”, objavljeno je na stranicama Saveza.

Drugi odlazak s klupe

Bivši proslavljeni fudbaler na klupi reprezentacije bio je na samo četiri utakmice, a naslijedio je početkom godine bugarskog trenera Ivayla Peteva.

U prvoj utakmici reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Island 3:0, ali su uslijedili porazi – od Slovačke (0:2) i Portugala (0:3) u gostima i Luksemburga (0:2) na domaćem terenu.

Hadžibegić je bio selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine 1999. godine, ali se i tada kratko zadržao na toj poziciji.

Izvor: Agencije