Partizan nakon deset godina prvak ABA lige

Košarkaši beogradskog Partizana nakon punih deset godina osvojili su regionalnu ABA ligu.

Željko Obradović je nakon deset godina uspio donijeti titulu regionalnog prvaka Partizanu (EPA)

Košarkaši Partizana postali su prvaci ABA lige nakon što su u petoj utakmici finalne serije pobijedili Crvenu zvezdu rezultatom 96:85.

Ovo je košarkašima Partizana prva titula nakon punih deset godina.

Partizanu je ovo prvi trofej nakon četiri godine kada je osvojen Kup Radivoja Koraća. Ujedno je ovo i prvi trofej za Željka Obradovića od kada se vratio u klub prije dvije godine.

Fantastična atmosfera

Kevin Punter je s 32 koša bio najbolji strijelac i igrač utakmice. Za pobjednike je Zach LeDay ubacio 15, a James Nunnally 12 poena. Ognjen Dobrić s 18 koševa i Benjamin Bentil s 15 poena predvodili su strijelce Crvene zvezde.

Porazom od najvećeg rivala Crvenoj zvezdi je prekinut niz od tri naslova prvaka ABA lige, takmičenja koje je ovaj klub osvojio šest puta u zadnjih sedam sezona.

Partizan je sa sedam naslova i još tri finala najuspješniji klub u historiji ovog regionalnog košarkaškog takmičenja, ispred Crvene zvezde koja ima šest naslova i tri druga mjesta.

Utakmica je odigrana u fantastičnoj atmosferi i protekla je bez incidenata.

Navijači Partizana su na utakmici protiv Crvene zvezde postavili novi rekord ABA lige po broju gledalaca – 22.198.

Na taj način oborili su sopstveni rekord sa druge utakmice finala (18.477). Prethodno, na prvoj utakmici bilo je 18.324 navijača.

Izvor: Al Jazeera i agencije