FIFA postavila Viniciusa na čelo odbora za borbu protiv rasizma

Brazilskog napadača Viniciusa navijači su vrijeđali na rasnoj osnovi kada je Real igrao protiv Valencije, što je bio deseti takav incident kojeg je La Liga prijavila tužiteljima ove sezone.

Vinicius s brazilskom reprezentacijom u subotu igra s Gvinejom u sklopu kampanje protiv rasizma (Reuters)

Brazilski nogometaš Vinicius Jr, koji igra za Real Madrid, vodit će poseban FIFA-in odbor za borbu protiv rasizma sastavljen od igrača koji će predložiti strože kazne za diskriminatorno ponašanje u nogometu, objavio je Gianni Infantino, predsjednik Međunarodne nogometne organizacije.

Brazilskog napadača Viniciusa navijači su vrijeđali na rasnoj osnovi kada je Real igrao protiv Valencije u maju, što je bio deseti takav incident kojeg je La Liga prijavila tužiteljima ove sezone, podsjeća AFP.

Infantino: Dosta je

„Neće više biti nogometa s rasizmom. Utakmice bi trebale biti odmah prekinute kada se to dogodi. Dosta je“, rekao je Infantino nakon susreta s Viniciusom i brazilskom reprezentacijom, koja u subotu igra s Gvinejom u Barceloni u sklopu kampanje protiv rasizma koju vodi Brazilski nogometni savez (CBF).

„Tražio sam od Viniciusa da vodi grupu igrača koja će predstaviti strože kazne protiv rasizma koje će kasnije primijeniti sve nogometne vlasti u svijetu. Moramo čuti igrače i što im je potrebno za igru u sigurnijem okruženju. Vrlo smo ozbiljni u vezi s tim“, dodao je Infantino.

Izvor: Agencije