Promocija olimpijskih vrijednosti u čast 40. godišnjice ZOI ‘84

Glavnom događaju, koji je planiran za 2024. i imat će sadržaje koji će biti organizirani u sedam dana, prethodit će nekoliko manjih manifestacija.

Glavni događaj će obuhvatiti promocije sportova u dijelovima Sarajeva, kao i obilježavanje olimpijskih lokacija iz 1984. godine (Arhiva)

Projekt obilježavanja 40. godišnjice Olimpijskih igara, koje su u Sarajevu održane 1984. godine, počeo je promotivnim događajem u Vijećnici, održanim u okviru manifestacije „Sarajevo Olympic Week“ koja će u narednim mjesecima promovisati olimpijske vrijednosti i sportski i kulturni život u Sarajevu.

„Sarajevo Olympic Week“ organizira se pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva i Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, a poseban doprinos manifestaciji će dati promotori projekta kao što su Jure Franko, Amel Mekić, Larisa Cerić i drugi.

Čelni čovjek „Sarajevo Olympic Weeka“, Din Pehlivanović u izjavi za Fenu je najavio da je do septembra planirano održavanje nekoliko događaja sa ciljem promocije sporta i olimpijskih vrijednosti.

Publici približiti olimpijske vrijednosti

„Glavnom događaju, koji je planiran za 2024. i imat će sedam dana sadržaja, prethodit će nekoliko manjih događaja. Glavni događaj će obuhvatiti promocije sportova u dijelovima Sarajeva, kao i obilježavanje olimpijskih lokacija koje su bila popularne 1984. godine. Ključna je promocija u gradu, ali nećemo sigurno zapostaviti ni planine“, rekao je Pehlivanović.

Projekt će široj publici približiti olimpijske vrijednosti – izvrsnost, prijateljstvo, poštovanje, fair-play i jedinstvo. Manifestacija postavlja sebi za cilj da uspostavi saradnju s ostalim gradovima i općinama koje imaju potencijalne resurse za širenje vrijednosti olimpizma, s intencijom stvaranja saradnje s obrazovnim institucijama kako bi dali konkretan doprinos društvenoj zajednici, javlja Fena.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada