Liga prvaka: Žrijeb četvrtfinala spojio najveće favorite

Real Madrid igrat će u Ligi prvaka protiv Chelseaja, dok će se Manchester City za polufinale boriti sa Bayernom. Najzanimljiviji par četvrtfinala Lige Evrope čine Manchester United i Sevilla.

Aktuelni prvak Real Madrid igrat će protiv osvajača titule iz 2021. godine Chelseaja (Reuters)

Kuglice su već u četvrtfinalnoj fazi Lige prvaka u fudbalu spojile najveće favorite za osvajanje naslova.

Aktuelni prvak Real Madrid, koji je u osmini finala izbacio Liverpool, igrat će protiv još jednog engleskog tima, osvajača iz 2021. godine Chelseaja, dok Manchester City, koji još uvijek čeka svoj prvi evropski naslov, u borbi za polufinale igra protiv šesterostrukog osvajača Bayerna, koji je sadašnji menadžer Cityja Pep Guardiola vodio tri sezone od 2013. godine.

U polufinalu, odlučeno je žrijebom u Nyonu, upravo će pobjednici iz tih utakmica igrati jedni protiv drugih, tako da će od ova četiri velikana, samo jedan doći do finala.

Parovi četvrtfinala: Real Madrid – Chelsea, Benfica – Inter, Manchester City – Bayern, Milan – Napoli.

Četvrtfinale u aprilu, polufinale u maju

Poznati su i parovi polufinala, piše Hina.

Pobjednik duela Milan – Napoli ići će na boljeg iz sudara Benfica – Inter, dok će pobjednik iz utakmica Real – Chelsea susresti sa uspješnijim iz susreta Manchester Cityja i Bayerna.

Prve četvrtfinalne utakmice igraju se 11. i 12. aprila, a revanši su sedmicu poslije, 18. i 19.

Polufinalni susreti na programu su 9. i 10, a revanši 16. i 17. maja.

Finale se igra 10. juna u Istanbulu.

Liga Evrope: United protiv Seville

Izvučeni su i parovi četvrtfinala Lige Evrope, a najzanimljiviji duel bit će ogled Manchester Uniteda i Seville.

Preostala tri para čine torinski Juventus i lisabonski Sporting, Bayer iz Leverkusena i Union Saint-Gilloise iz Bruxellesa te roterdamski Feyenoord i Roma.

Žrijebom je odlučeno da se u polufinalu sastanu pobjednici dvoboja Feyenoord – Roma i Bayer i Union Saint-Gilloise, odnosno Juventus – Sporting i Manchester United – Sevilla.

Termin prvih četvrtfinalnih utakmica je 13. april, revanš je sedam dana kasnije. Prvi polufinalni dvoboji su na rasporedu 11. maja, a revanš utakmice 18. maja.

Finale će biti odigrano 31. svibnja na Puskas Areni u Budimpešti.

Izvor: Agencije