Grčke vlasti zbog nasilja zabranile dolazak navijača na stadione

‘Sve utakmice grčkog prvenstva odvijat će se iza zatvorenih vrata do 12. februara’, objavio je glasnogovornik vlade Pavlos Marinakis.

U posljednjem u nizu nasilnih incidenata, koji se dogodio u četvrtak, jedan policajac teško je povrijeđen (Reuters - Arhiva)

Utakmice grčkog nogometnog prvenstva igrat će se bez navijača u naredna dva mjeseca u pokušaju da se zaustavi nasilje koje redovito prati grčki sport, objavila je vlada u Atini.

„Sve utakmice grčkog prvenstva odvijat će se iza zatvorenih vrata do 12. februara“, objavio je glasnogovornik vlade Pavlos Marinakis.

U posljednjem u nizu nasilnih incidenata, koji se dogodio u četvrtak, jedan policajac teško je povrijeđen u neredima koji su pratili odbojkašku utakmicu Olympiakosa i Panathinaikosa u Atini, podsjeća AFP. Tom prilikom više desetaka policajaca je povrijeđeno, a uhapšeno je najmanje 400 huligana.

I evropske utakmice bez navijača

Marinakis je rekao da bi zabrana dolaska navijača na stadione mogla biti proširena i na domaće utakmice grčkih klubova u evropskim takmičenjima, javlja portal eKathimerini.

Potvrdio je da će se utakmica Evropske lige između Olympiakosa i TSC-a iz Bačke Topole, koja je na rasporedu u četvrtak na stadionu Georgios Karaiskakis, odigrati bez navijača.

Domaćinu je u toj utakmici dovoljan i bod da se preseli u Ligu konferencija, dok TSC mora pobijediti ukoliko želi da na proljeće igra u Evropi.

Izvor: Agencije