Zrinjski u Varšavi protiv Legije nastavlja Konferencijsku ligu

Naše ambicije su jasne – odigrati dobro, pružiti kvalitetnu igru i idemo na pobjedu, rekao je Krunoslav Rendulić, trener Zrinjskog.

Legia je velika ekipa i veliko ime u Poljskoj i imam maksimalno poštovanje prema njima, kazao je Nemanja Bilbija uoči utakmice (EPA)

Nogometaši mostarskog Zrinjskog, prvog predstavnika Bosne i Hercegovine u grupnoj fazi nekog klupskog takmičenja u Evropi, igraju u četvrtak u Varšavi utakmicu četvrtog kola Konferencijske lige protiv Legije.

„Imamo problema sa sastavom“, priznao je Krunoslav Rendulić, trener Zrinjskog, požalivši se na povrede nekih igrača. „Naravno da ne idemo tamo samo da bismo potrošimo vrijeme. Naše ambicije su jasne – odigrati dobro, pružiti kvalitetnu igru i idemo na pobjedu“.

Legia je prije dvije sedmice u Mostaru slavila rezultatom 2:1.

„Tada su centimetri odlučivali o tome tko će pobijediti. Mi smo nažalost ostali kratkih rukava, ali očekujem da će ovo biti drugačija utakmica nego što je bila u Mostaru. Legia igra pred svojim navijačima i sigurno će pokušati iskoristiti tu atmosferu, a na nama je da odgovorimo na adekvatan način, pokušati se suprotstaviti, zabilježiti dobru igru i pobjedu“, dodao je Rendulić.

Smatra da je utakmica u Varšavi „prijelomna“ i ako je njegov tim „riješi u svoju korist ima šanse za prolaz“ u nastavak takmičenja.

Bilbija: Evropske utakmice ne trpe ni najmanje greške

Kapiten i najbolji igrač Zrinjskog Nemanja Bilbija svjestan je da su u Mostaru njegovi saigrači i on „odigrali jako dobru utakmicu“, ali je Legia „iskoristila nepažnju u drugom poluvremenu i došla do pobjede“.

„Moraćemo biti fokusirani i na najsitnije detalje, jer evropske utakmice ne trpe ni najmanje greške. Legia je velika ekipa i veliko ime u Poljskoj i imam maksimalno poštovanje prema njima“, kazao je Bilbija.

Utakmica Legia – Zrinjski igra se u terminu od 18:45 sati, dok druga utakmica u istoj grupi, koju u Birminghamu igraju Aston Villa i AZ Alkmaar, počinje u 21:00 sat. Nakon tri odigrana kola, Legia i Aston Villa imaju po šest, a Zrinjski i AZ Alkmaar po tri boda.

U Konferencijskoj ligi u četvrtak igraju i drugi predstavnici regionalnog nogometa. Čukarički u Leskovcu dočekuje Fiorentinu, zagrebački Dinamo je na gostovanju kod Viktorije u Plzenu, kosovski Ballkani je otputovao u Kazahstan gdje igra protiv Astane, a Olimpija u Ljubljani dočekuje Klaksvik.

TSC iz Bačke Topole, jedini regionalni predstavnik u Evropskoj ligi, igra u gostima protiv Freiburga.

Izvor: Agencije