Pritvor za devet huligana koji su napali autobus s igračima Lyona

Autobus s igračima Lyona kamenovan je prilikom dolaska na stadion ‘Velodrome’, a trener Fabio Grosso je povrijeđen zbog čega mjesec dana neće moći obavljati svoj posao.

Ponašanje svojih navijača osudio je i klub iz Marseillea
Ponašanje svojih navijača osudio je i klub iz Marseillea (EPA)

Devet osoba je pritvoreno zbog nereda u kojima je povrijeđen trener Lyona Fabio Grosso, a zbog kojih derbi susret 10. kola francuskog nogometnog prvenstva između Marseillea i Lyona nije niti odigran.

Autobus s igračima Lyona kamenovan je prilikom dolaska na stadion, a trener Lyona Grosso zadobio je povrede lica koje su mu sanirane sa 12 šavova zbog čega punih 30 dana neće moći obavljati svoj posao, javlja Reuters.

„Nadam se kako će oni koji su upropastili feštu svima nama ostalima biti najstrože kažnjeni“, kazao je Gerald Darmanin, francuski ministar unutrašnjih poslova.

Kazna zatvora i do 10 godina

Marsejski javni tužitelj Nicolas Bessone izjavio je kako još nitko nije službeno uhapšen, ali je otvorena istraga vezana uz napad s predumišljajem za koji je predviđena najveća kazna od 10 godina zatvora.

Kako se napad dogodio izvan stadiona, Francuska liga (LFP) ne može registrirati utakmicu bez borbe, ali može odrediti da se ona kasnije odigra bez gledatelja.

Ponašanje svojih navijača osudio je i klub iz Marseillea, a oglasila se i FIFA čiji je predsjednik Gianni Infantino poručio da „apsolutno nema mjesta nasilju u nogometu“, prenosi Hina.

Izvor: Agencije