Sjedeća odbojka: Reprezentacija BiH osvojila 11. naslov prvaka Evrope

Reprezentacija BiH je osvajanjem novog zlata odbranila naslov prvaka Evrope osvojen prije dvije godine i stigla do 11. naslova šampiona.

Odbojkaši BiH osvojili su novo zlato (Paravolley.eu)

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci odbranila je titulu prvaka Evrope i stigla do ukupno 11. naslova prvaka kontinenta.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je u velikom finalu Evropskog prvenstva u Italiji protiv Njemačke sa 3-2 u setovima (18:25, 25:23, 28:30, 25:21, 15:6).

Današnjim trijumfom bh. zlatni odbojkaši osigurali su i direktan plasman na Paraolimpijske igre naredne godine u Parizu.

Reprezentacija BiH je osvajanjem novog zlata odbranila naslov prvaka Evrope osvojen prije dvije godine i stigla do 11. naslova šampiona.

Velika dominacija

Odbojkaši Bosne i Hercegovine su od 1999. do 2015. godine devet puta uzastupno osvajali zlato, a onda je Rusija osvojila dva prvenstva zaredom, da bi se BiH ponovo vratila na vrh.

BiH je osim 11 zlatnih medalja, osvojila dvije bronze i jedno srebro.

Članovi zlatne reprezentacije na EP u Italiji bili su: Ifet Mahmutović (selektor), Sabahudin Delalić (kapiten), Adnan Manko, Asim Medić, Dževad Hamzić, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Safet Alibašić, Ermin Jusufović, Jasmin Brkić, Stevan Crnobrnja, Armin Šehić, Nizam Čančar, Edin Đino i Elvis Šerifović.

Izvor: Al Jazeera i agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada